За нас

АРГОНАУТИТЕ биле група херои во грчката митологија кои во годините пред Тројанската војна, околу 1300 година п.н.е., го придружувале Џејсон во Колхида во неговата потрага да го пронајде Златното руно. Нивното име доаѓа од нивниот брод, Арго, по неговиот градител Аргус. „Аргонаути“ буквално значи „Арго морнари“

ОРГАНАУТС – „Органски морнари“, е производствена и трговска компанија во потрага да ги најде најдобрите органски производи на долги полици од Балканот и да ги донесе на европските пазари. Сместени во Република Северна Македонија, фокусирани сме на дистрибуција на квалитетни производи од Балканот, обезбедувајќи уникатно искуство на невообичаени сувомеснати производи и додатоци во исхраната.